Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Inuyasha Szereplők

 Inuyasha

ember vs. fél-szellem
Inuyasha:

Életkora: Körülbelül 200 éves lehet 
Faj: Féldémon 
Megjelenése: 1. részben 
Neve jelentése: KutyaDémon 
Névnapja: Február 27. 
Horoszkópja: Oroszlán

Egy halandó hercegnő, és egy hatalmas kutyaszellem hadvezér leszármazottja. Féldémon származása miatt nagyon nehéz élete volt. A szellemek nem fogadták be a félig halandó léte miatt az emberek pedig féltek tőle. Ezért a Négy lélek ékköve segítségével akart teljesen démonná válni. Akkoriban (50 ével ezelőtt) találkozott az ékkő őrzőjével Kikyoval. Elejében csak az ékövet akarta megszerezni tőle, de aztán egymásba szerettek. De sajnos nem tartott sokáig a románc, mert Naraku csapdába csalta a párt. InuYasha a Szent fához szögezve töltött ötven évet Kikyo pedig meghalt. Kagome szabadítja ki a fa fogságából. A sorozat elején InuYasha nagyon erőszakos, és bunkó Kagoméval szemben. De ez, majd hamar megváltozik. A Szent füzérrel tartja kordában InuYashát Kagome a "fekszik" szóval.

Inuyasha jelentése: Kutya Démon

Magyar hang: Moser Károly                                         

Japán hang:Yamagichi Kappeiy                     

Angol hang:Richard Cox

 

Kagome
Higurashi Kagome:

Életkora: A sorozat elején 15 éves 
Megjelenése: 1. részben 
Faj: Ember 
Neve jelentése: Bambusz 
Névnapja: Szeptember 14. 
Horoszkópja: Vízöntő
Egy átlagos gimnazista lány. Nagyapjával, anyjával, és az öccsével él. A tizenötödik születésnapján beleesik a szentéjükben lévő kútba. Átkerül a középkori feudális Japánba, és megpillant egy hosszú fehér hajú kutyafülű fiút egy fához szögezve.. Kiderül, hogy a testében hordozta a Négy lélek szent ékkövét, és mikor vissza akarja szerezni a kőt egy Démon madártól, kiszabadítja InuYashát a fa fogságából. Kagome töri össze a Szent ékkövet. Ezért a középkori Japánban marad, hogy összegyűjtse a szilánkokat InuYashával. Kagome általában csak akkor megy vissza a saját világába, ha az iskolára kell készülni. Az ékkőkeresés közben sokat veszekszenek InuYashával ám össze is melegednek közben. Kiderül többek közt az is, hogy Kagome Kikyo InuYasha előző szerelmének a reinkarnációja. Ezzel sok képességet "örököl" az egykoron nagyon erős papnőtől.

Kagome jelentése:liliom

Magyar hang: Molnár Ilona

Japán hang:Yukino Satsuki

Angol hang:Moneca Stori

Miroku

Életkora: 18-19 év körül mozog 
Faj: Ember 
Megjelenése: 16. részben 
Neve jelentése: A jövő Buddhája 
Névnapja: április 14. 
Horoszkópja: Rák

Budhista szerzetes, ami külsőre nagyon is igaz, de belsőre már kevésbé. Minden útjába álló fiatal csinos lányhoz az első kérdése a "Leszel a gyermekeim anyja?" Ennek azért van érthető..magyarázata is.. Nagyapjától egy különös átkot örökölt. A jobb tenyerében egy feketelyuk van, ami képes bármit beszippantani. Az átok visszaütője, hogy egyre csak növekszik, és csak növekszik a lyuk, míg egy nap őt is beszippantja. Szeretne egy méltó örököst, ha a lyuk beszippantaná. De azért a simlisség sem áll tőle távol a lányok terén. Az átkot Naraku bocsájtotta Miroku nagyapjára. Ami apáról fiúra száll míg Naraku meg nem hal. Miroku csak egy lánytól nem kérdezi meg ezt a szokásos mondatot (majd csak késöbb ^^) az első találkozásnál, ő pedig Sango. Sango lesz majd a szíve választottja, és a történet végén két kislányuk és egy fiúk is fog születni.

 Miroku jelentése: szerzetes

Magyar hang: Markovics Tamás

Japán hang: Tsujitani Kouji

Angol hang: Kirby Morrow

Sango
Sango1 Sango2

Életkora: 17 éves 
Faj: Ember 
Megjelenése: 24. részben 
Neve jelentése: Korall 
Névnapja: december 17. 
Horoszkópja: Szűz

A szellemírtó klán egyik legjobb harcosa. Naraku csapdájába esett ő is, és az egész faluja. Naraku és a többi szellem lemészárolta a szellemirtók faluját miközben a falu legjobb harcosait egy bevetésen voltak. A küldetés közben egy szellem irányítása alá vette Sango öccsét Kohakut, és megölette vele harcostársait. Sango is kis híján belehalt. Sango azt az információt kapta Narakutól, hogy InuYasha mészárolta le a faluját. Végül kiderül egy közös csata után a hazugság, és Sango is csatlakozik kis csapatunkhoz. Mellette mindig láthatunk egy barna színű macskát. Ő Kirara a leghűségesebb társa, akit még gyerekkorában kapott. Sango legerősebb fegyvere a csonttörő, ami régen apja tulajdonában volt. De sok egyéb támadása is van. Kagome, és Sango között erős bizalom van.

Sango jelentése: korall

Magyar hang: Bogdányi Titanilla

Japán hang: Kuwashima Houko

Angol hang: Kelly Sheridan

Shippou

Shippou1

Életkora: 7-8 éves lehet 
Megjelenése: 9. részben 
Faj: Róka démon
Neve jelentése: Hét ékszer
Névnapja: augusztus 14. 
Horoszkópja: Skorpió

Miután megölik, apját a villámfivérek elhatározza, hogy a Szent ékkő segítségével megbosszulja apja halálát. Ekkor találkozik InuYashával, és Kagoméval. Megpróbálja ellopni a szilánkokat InuYasháéktól, persze nem jön össze a dolog. InuYasháék végig hallgatva a történetét elhatározzák, hogy segítenek a kis démon rókának. Miután végeznek a villámfivérekkel így már hárman mennek tovább. Shippo, és InuYasha nehezen kedvelik meg egymást. Shippo érdekes karakter, bátornak mutatja magát közben nagyon gyáva, ha harcról van szó. Imád udvarolni. :D a sorozatban három halandó kislány is közel kerül a szívéhez. Shippo különleges képességei közül az átváltozást használja a leggyakrabban. A csapatból Kagomét kedveli meg a legjobban, de szoros barátságba kerül Kirarával is.

Shippou jelentése: farok

Magyar hang: Steiner Kristóf

Japán hang: Kumiki Watanabe

Angol hang: Jillian Michaels

Kirara

http://www.geocities.com/ojonekoyasha/kirarapics/kirara38.jpg

Életkora: Nincs pontos adat több ezer éves is meglehet hiszen Midoriko szolgálatában is állt. 
Faj: Macska démon 
Megjelenése: 24. részben 
Neve jelentése: Csillám

Egy démon macska, aki először a hatalmas erővel megáldott Midoriko papnő szolgálatában ált. Azután pedig Sango apja mellett láthattuk a 147-148. részben. Utána pedig Sango kapta meg még kis korában Kirarát démon társként. Kirara a "békeidőkben" akkora méretekkel rendelkezik, mint egy átlagos házimacska két farokkal. De amikor csatára kerül, a sor átváltozik vérszomjas fenevaddá. Kirara sok segítséget nyújt Sangonak. A csatákban az ő hátán ül Mirokuval együtt. Nagyon jól tud malőrözni a levegőben. Megfigyelhetjük többek közt azt is, hogy mikor átváltozik a lábainál, és a farkánál lángok vannak néha. Mielőtt átváltozik, kisebb alakja tűzcsomóba kerül, és előbukkan hírtelen a vérszomjas fenevad két agyarral, és egy kicsit nagyobb kiadásban. Kirara, és Sango közt borzasztóan nagy a kötelék.
Kikyou
 

Életkora: 18 éves 
Faj: Ember 
Megjelenése: 1. részben 
Neve jelentése: Kínai harangvirág 
Névnapja: Augusztus 5. 
Horoszkópja: Nyilas

Ötven évvel ezelőtt azt a feladata a Négy lélek ékköve őrzése volt, amit tökéletesen végzett. Egy faluban élt Kaedével. Kikyou egy határozott segítőkész fiatal papnő volt. Életét a szent ékkő védelmezésére, és az emberek ápolására szentelte. Tsubaki (egy riválisa, aki papnő) megátkozta, hogy ha valaha is beleszeret egy férfiba, akkor természetellenes halált fog halni. Ezután jelent meg InuYasha aki az ékkövet próbálta ellopni a papnőtől sikertelenül. InuYasha, és Kikyou közt szerelem bontakozott ki idővel. Kiyou rávette InuYashát hogy a Szent ékkő segítségével változzon át emberré. Így InuYasha is békében élhet, ő pedig átlagos nőként folytathatná az életét. Ekkor lépett közben Naraku aki egymás ellen fordította a párost. InuYashát a Szent fához szögezte Kikyou, ő maga pedig meghalt. Ötven év után pedig egy Urasue nevű papnő kelti életre. 
Kaede
Kaede anyó

Életkora: 60 körül lehet 
Faj: Ember 
Megjelenése: 1. részben 
Neve jelentése: Juharfa 
Névnapja: Augusztus 15. 
Horoszkópja: Ikrek

A sorozat első pillanataiban láthatjuk, hogy Kiyou egy kislánynak adja a szent ékkövet, és megkéri, hogy hamvasszák el a testével együtt. Ő Kaede Kiyou húga. A balszemét gyerekkorában vesztette el, mikor a falut megtámadták a démonok. Valószínűleg Kikyou legyengülése miatt amit Tsubaki hozott rá az átokkal. Nővére halála után ő is papnőként tevékenykedik a faluban. Papnő létére nagyon erős, és kora ellenére ő védi meg a falut a szellemektől. Kaede jött rá, hogy Kagome nem más, mint Kiyou reinkarnációja. Ezek után sokat segített InuYasháéknak tanácsaival, és olykor spirituális erejével is. Kaede segítségével jöttek rá Inuyasháék, hogy Naraku csak félig szellem, és hogy ötven évvel ezelőtt egy Onigumo halandó banditából született meg.
Myoga
Myoga

Életkora: Több ezer éves lehet 
Faj: Bolha démon 
Megjelenése: 5. részben 

Neve jelentése: Lelkész védettség 
Névnapja: június 25. 
Horoszkópja: Bika

Egy nagyon öreg bolha démon, aki még InuYasha apja szolgálatában is ált hosszú évekig. Nagyon sok információt megtudunk tőle a sorozat alatt. Ami nem is csoda, hiszen ő már több ezer éves lehet. A hatvanötödik részben pedig az is kiderül, hogy van egy mennyasszonya, akihez már nagyon régen férjhez kellett volna mennie. Myoga, és Miroku között több hasonlóság van, mint hinnénk a nők iránt. Azért nem szeretne megállapodni, mert akkor meg kellene válnia a fiatal csinos lányoktól.. Rettenetesen gyáva. Ha valami veszély van, mindig tudja, hogy hol a legbiztonságosabb hely. Általában mindig akkor hatja el InuYasháékat mikor szükség volna rá. InuYasháék sokáig rossz szemmel néznek rá emiatt. De amikor Shippou mellett marad miközben egy lángoló házban vannak, és utánna megmenti Kagome, Sango és Miroku életét másképp tekintenek rá.

Sesshoumaru

Életkora: 400 éves lehet 
Faj: Kutya Démon 
Megjelenése: 5. részben 
Neve jelentése: Gyilkoló penge 
Névnapja: március 20. 
Horoszkópja: Mérleg

Ő InuYasha bátya. Hideg, és kegyetlen típus. Gyűlöli a halandókat. Öccsével ellentétben Sesshoumaru teljesen démon. Ugyanis csak apáról testvérek. Sesshoumru nagyon neheztel InuYashára. Megveti, azért mert félszellemnek született. De a legjobban azért gyűlöli testvérét, mert apjuk azért halt meg, mert InuYashát és az anyját védte meg. Fájó pont számára az is, hogy InuYasha örökölte apjától a nagyhatalmú Tessaiga kardot ő pedig a Tenseigát amivel "csak" életeket lehet menteni. Több sikertelen próbálkozás után, lemond a Tessaiga megszerzéséről. Kovácsoltad magának egy különleges kardot a Tokijint. Amit csak ő képes irányítani az erős gonosz aura miatt. Sesshoumaru nagyon gyors. Harcokban előszeretettel használja az energiakorbácsot, és a mérgező karmait is. Sesshoumaru igazi célja, hogy létrehozhassa saját birodalmát, és uralkodhasson a legerősebb démonokon.
http://1.bp.blogspot.com/_smtV3_BlyV0/SJMhluTpX0I/AAAAAAAAAPs/zsgBQs4nABk/s400/RIN.jpg

Életkora: 7 éves 
Faj: Halandó 
Megjelenése: 35. részben 
Neve jelentése: A fény hozója 
Névnapja: május 4 
Horoszkópja: Bika

Szüleit, és testvéreit a szeme láttára ölte meg néhány útonálló. Egyedül ő élte túl a mészárlást a családból. Első találkozásuk alkalmával Sesshoumaru az InuYashával folytatott harc következtében súlyos sérülésektől szenvedett, Rin pedig ilyedség vagy kérdés nélkül elment élelmet hozni neki a közeli faluból. Azonban rajtakapták, és mikor Sesshoumaru sebei felől kérdezte, válasz vagy panasz helyett csak mosolygott. Ekkor kedvelte meg Sesshoumaru a lányt. Rin egy nagyon kis vidám nevetgélő kislány. Nagyon ragaszkodik Sesshoumaruhoz nem hagyná el semmiért. Egyszer egy csapat szerzetes akarta elvinni őt egy faluba de Rin sírva könyörgött Sesshoumarunak, hogy "szabadítsa ki".

Jaken

Jaken Mester

Életkora: Nem tudni 
Faj: Démon 
Megjelenése: 5. részben 
Neve jelentése: Haszontalan 
Névnapja: április 1 
Horoszkópja: Kos

Egy kobold nép fővezére volt. Mikor nagy csatába szállt népével, és minden veszni látszott megjelent Sesshoumaru, és megmentette őt a népével együtt. Ekkor határozta el Jaken, hogy hű követője lesz a kutyadémonnak. Jaken soha nem rest Sesshoumaru nagyszerűségét és kitűnő képességet hangoztatni. Jaken szemében ura igazi pozitív hős kinek csak erényei lehetnek. Sesshoumaru meg is ajándékozta a kétfejű bottal (ami valójában létezik és a Kamakura Múzeumban tekinthető meg). A bot tulajdonsága, hogy tüzet lövell. Más milyen fegyverrel nem rendelkezik Jaken. Gyakran túlzásba esik Sesshoumaru istenítésével, de ő az, aki képes meglátni a kutya démon jó tulajdonságait is azokat kihozni a rideg démonból.

Kouga1

Kouga

Életkora: 170 éves 
Faj: Farkas démon 
Megjelenése: 35. részben 
Neve jelentése: Lopós,karom 
Névnapja: október 31. 
Horoszkópja: Kos

Az ékkőszilánkjainak köszönhetően az Északi Farkas Falka vezetőjévé vált. Kezdetben gonosz szereplőként láthatjuk a sorozatban, hisz az ő falkája mészárolta le a falut ahol Rin is élt. Elrabolja Kagomét, hogy segítsen falkájának régi ellenségük legyőzésében paradicsommadarak ellen. Rájött, hogy Kagome hűséges, és bátor a társaival ezért kijelentette, hogy az ő asszonya lesz. Mit sem törődve Kagome (és persze InuYasha) tiltakozásával. Miután elhatározza, hogy Kagome az ő asszonya jó útra tér. Megtiltja farkasainak, hogy embereket támadjanak meg. Legnagyobb ellensége Kagura. Bosszút akar állni, amiért falkáját (kivéve Gintát és Hakkakut) lemészárolta.
Ayame

Életkora: 130-140 éves lehet 
Faj: Farkas démon 
Megjelenése: 83. részben 
Neve jelentése: Nőszirom, Írisz 
Névnapja: március 25. 
Horoszkópja: Szűz

Kouga gyerekkori ismerőse, aki a Fehér Farkas klán vezetőjének az unokája. Kiskorában Kouga megmentette a paradicsommadaraktól, és megígérte a lánynak, hogy mikor idősebbek lesznek feleségül, fogja venni. Ayame sokat edzett, hogy Kouga méltó párja lehessen. Mikor megtámadták a falkát nagyapja kérésére, felkeresi Kougát, hogy régi ígéretét betartsa. Vegye feleségül, és segítsen a farkas falkát megvédeni a démonoktól. Kouga letagadja, hogy valaha is olyan ígéretet tett volna Ayamének, hogy feleségül veszi. És mivel most szentül hiszi, hogy Kagome a nagy Ő számára ezért Ayame nem tudja magával vinni a hegyekbe. Ayame elég gyors felfogással rendelkezik. Egyből rájött, hogy a szerelmi háromszögre, ami InuYasha, Kagome, és Kouga közt folyik.

http://www.quizilla.com/user_images/S/SH/SHI/SHIKON16/1239962754_4686_full.jpeg
Ginta & Hakkaku

Életkoruk: 170-180 évesek lehetnek 
Faj: Farkas démonok 
Megjelenésük: 37. részben

Kouga vezérlése alatt az Északi Farkas Falkába tartoznak. Mikor a társaik elmennek, több területet szerezni a falkának ők a szálláshelyen maradnak őrködni így menekülnek meg Kagura támadásától. Ginta és Hakkaku fizikai, és szellemei képességeik elmaradnak Kougáétól. Hűségesen követik, és segítik, ahogyan csak tudják vezérüket. Hakkaku a beszédesebb kettőjük közül. Sok humoros jelenetet köszönhetünk neki a sorozatban. :) Az egyik legfeltűnőbb karakter a sorozatban a kakas taréjú punkos frizurája miatt. Kouga egy idő után másik falkába küldi őket, hogy megóvja életüket Narakutól.

Naraku

Életkora: 50 éves 
Faj: Fél démon 
Megjelenése: 16. részben 
Neve jelentése: Pokol 
Névnapja: június 6. 
Horoszkópja: Oroszlán 

InuYashához hasonlóan Naraku is egy félszellem, csak hogy ő nem születése óta. Az ő esete picit bonyolultabb, mint főhősünké. 50 évvel ezelőtt egy Onigumo emberrel kezdődött el minden. Egy bandita volt, s mikor a bandavezérük bukását ünnepelte társaival fel robbantották az épületet. Valami csoda folytán túlélte a robbanást megszenesedett testét az elárult bandavezér ledobta egy szikláról ahol Kikyou megtalálta. A sérüléseiből csak annyira tudott felépülni, hogy beszélni tudjon. Onigumo a hosszú idő alatt beleszeretett Kikyouba. A gondolat, hogy soha nem lesz képes megmozdulni, démonokat hívott magához, és felajánlotta testét, lelkét. Cserében pedig egy életképes testett kapott, ami félig ember félig démon lett. Ebben az animében Naraku a fő gonosz. Szinte minden egyes szereplő főellensége. Célja megszerezni az összes ékkőszilánkot.

Kagura

Életkora: Kevesebb, mint 1 éves (mivel Naraku reinkarnációja) 
Faj: Szelek Boszorkánya 
Megjelenése: 39. részben 
Neve jelentése: Sinto zene és tánc 
Névnapja: augusztus 27. 
Horoszkópja: Ikrek 

Naraku első reinkarnációja. A szíve gazdája kezében van, ezért bármikor megölheti. A Szelek boszorkánya. Minden fajta szél fölött képes átvenni az uralmat. Épp ezért sikerült nagyon csúnyán megsebeznie InuYashát az első összecsapásukkor. A legyezője nem csak dísz, a segítségével hívja elő a különbözőfajta szélcsapásokat. A hajában lévő toll sem egy egyszerű hajba való. Fel tudja nagyítani, és a szelet meglovagolva képes elhagyni a csatamezőt. Kagura az egyetlen reinkarnációja Narakunak akinek, saját gondolatai, és elképzelései vannak arról, hogy hogyan szabadulhatna meg Narakutól. Szabad szeretne lenni, mint a szél. 

Kanna

Életkora: Kevesebb, mint 1 éves (mivel Naraku reinkarnációja) 
Faj: Démon 
Megjelenése: 41. részben 
Neve jelentése: Istentelen világ 
Névnapja: december 19. 
Horoszkópja: Bak 

Naraku második reinkarnációja. Kanna olyan démon, aki a semmiből jött létre ezért nem érzékelhető az aurája, és nem rendelkezik démoni erővel sem. Álmok, vágyak számára nem léteznek semmilyen érzelem, nem létezik neki. Ezeknek, a tulajdonságoknak köszönheti, hogy Naraku az összes reinkarnációja közül őt kedveli a legjobban. Számára ő a tökéletes szolga, aki nem kérdez, nincs saját célja csak szorgalmasan, szolgálja mesterét. Egyetlen fegyvere az egy tükör, amit Naraku csontjából készítettek. A tükör képes a lelkeket kiszippantani áldozataiból. Amíg Kagome el nem töri egy szent nyílvesszővel.

Kohaku
Kohaku

Életkora: 11 éves 
Faj: Ember 
Megjelenése: 24. részben 
Neve jelentése: Borostyán kő 

Egykoron ő is a szellemirtó klánhoz tartozott. Ő Sango kisöccse. Mikor az első küldetésére ment a nővérével, apjával és a többi szellemirtóval Naraku az irányítás alá vette. És lemészárolta az apját, és a csapattársait, Sangot súlyosan megsebesítette. A kastély őrei azon az éjjelen megölték Kohakut akit, viszont Naraku felélesztett, és egy ékkőszilánkkal tart életben. Mikor feléleztette kitörölte minden emlékét. Még a nővérét sem ismerte fel az első találkozásukkor. Azonban miután többször találkozott Sangoval visszakezdett jönni az emlékezete szép lassacskán. A sorozat végére már mindenre emlékezni fog, és őt is ugyanaz a vágy hajtja, mint Kagurát. Elpusztítani Narakut.

Akago

Életkora: Kevesebb, mint 1 éves (mivel Naraku reinkarnációja) 
Faj: Démon 
Megjelenése: 125. részben 

A látszat néha csal. Erre kitűnő példa Akago. Látszatra még csak csecsemő de felnőtt emberként beszél, és gondolkodik. Hakureizan-on született. Akago képessége, hogy olvas mások gondolataiban, és megtalálja az emberek sötétségét a szívükben miközben a sajátjaként, használja a gazdája képességeit. Kagome szívébe is sikerül beférkőznie, és irányítása alá akarja venni, hogy Kagome is Naraku szolgáljává válljon. De nem sikerül a terve, mert Kagome szívében nincs sötétség. Ő Naraku szíve, azaz Naraku életereje.

Hakudoushi

Hakudoushi

Hakudoushi

Életkora: Kevesebb, mint 1 éves (mivel Naraku reinkarnációja) 
Faj: Démon 
Megjelenése: 142. részben 
Neve jelentése: Fehér gyermek 
Horoszkópja: Halak 

Naraku nyolcadik reinkarnációja. Nagyon erős démon szinte nincs az a sérülés, amiből ne tudna felépülni ezért is nehéz legyőzni. Naraku, és ő egyek. Akago testvére. Hakudoushi tudja meg, hogy az utolsó ékkőszilánk a Holtak földjén található. Az Entei nevezetű hatalmas, és roppant erős ló démon utolsó gazdája.
     
      
http://es.geocities.com/magita_page/shichinintai001.jpg
shichinintai2
Bankotsu

Életkora: 18 éves 
Faj: Élőhalott 
Megjelenése: 109. részben 
Neve jelentése: Barbár Csont 
Jele: Fiatalság 

Ő a hét harcos (shichinintai) vezére. A legfiatalabb, és természetesen a legerősebb bandából. Zsoldos katonák voltak, akik megbízásokra pénzért gyilkoltak. Nagyon nagy erővel bírtak ők heten szinte elpusztíthatatlanok voltak. Félelemben tartották az ott élő embereket. Ezért az erejüket féltő környéken lévő palota urak összefogtak és egy hosszú csata után, egy északi kis faluban kivégezték a hét harcost. Naraku pedig életre keltik őket, hogy elpusztítsák InuYasháékat. Bankorsu fegyvere Banryuu az alabárdja. Első benyomásra kemény vezérnek tűnik, aki nem foglalkozik emberei sorsával. Ez nem így van. Az ezredik szellem megölése után fegyverének új támadása lesz, és végül ez lesz Bankotsu veszte.

Jakotsu

Életkora: 21 éves 
Faj: Élőhalott 
Megjelenése: 102. részben 
Neve jelentése: Kígyó Csont 
Jele: Halál 

Mielőtt csatlakozott volna a hét harcoshoz szellemirtóként dolgozott. Bankotsu és Jakotsu volt a két alapító tag. A bandából ő ragaszkodik a legjobban Bankotsuhoz mindent, megtenne barátjáért. Ez fordítva is igaz. Jakotsu egy nagyon érdekes karakter ebben az animében. Nem csak, azért mert férfi létére női ruhákban jár kel és festi is magát, de azért is, mert ő bizony nem a lányokat szereti. Ezt többször ki is mondja. Fegyvere egy olyan kard, ami támadás közben egy kígyóra emlékeztet. A pengéje egy-egy csapáskor több méterre nyúlik, és úgy mozog, mint a kígyó. Első látásra beleszeret InuYashában, és azt szeretné, ha ő ölné meg de, ez nem így történik. InuYasha súlyos sérüléseket okoz neki, de Renkotsu veszi ki az életet, adó ékkőszilánkot a nyakából.

Mukotsu
Mukotsu

Életkora: nemtudni 
Faj: Élőhalott 
Megjelenése: 103. részben 
Neve jelentése: Köd Csont 
Jele: Méreg 

A csapat méregkeverője. Kiváló a tudása, minden méreg hatását és elkészítését kívülről ismeri. Mikor először megjelenik a sorozatban azt a feladatot, kapja, hogy rabolja el Kagomét. Sikerül is neki, és annyira megtetszik neki Kagome, hogy feleségül is akarja venni. El is kezd egy esküvői szertartást. Mikor Kagome sikertelenül próbálja elvenni tőle a szilánkot a nyakából egy nagy pálca segítségével Mukotsu azt, hiszi, hogy a külseje miatt támadta meg a lány és dühében meg akarja ölni. De ekkor Sesshoumaru közbe lép, és megöli a méregkeverőt...

Ginkotsu
Ginkutsu

Életkora: nemtudni 
Faj: Élőhalott 
Megjelenése: 104. részben 
Neve jelentése: Ezüst Csont 
Jele: Nem látható 

Egy gépbe zárt test ellátott fegyverekkel, és lövedékkel. Épp ezért nem látható az ő jele, mint ahogyan a többieknek. Ginkotsu egy fajta jármű is a hét harcosnak ugyanis mindig rajta utaztak. InuYashának sikerül egy csatában összetörnie a testét de Reinkotsu egy sokkal erősebbet "gyártot" neki, ami még erősebbé tette Ginkotsut. Végül egy Kouga elleni harcban felrobbantsa az egész testét, hogy elpusztítsa a farkas szellemet, de persze Kougának sikerül megmenekülnie. Így hal meg újra Ginkotsu.

Suikutsu
Suikutsu

Életkora: kb 20 éves lehet
Faj: Élőhalott
Megjelenése: 107. részben
Neve jelentése: Fémfeldolgozó Csont
Jele: Őrjöngés

Egy súlyos betegségben szenved, amit a mai világban tudathasadásnak neveznek. Vagyis két személyisége van. A kedves és mindenre elszánt orvos, aki a légynek sem tudna ártani, és az őrjöngő gyilkoló gép, aki a vérlátványára bújik elő. Mikor először megjelent egy békés helyen árva gyerekeket nevelt, és a közeli falu orvosa volt. De mikor rátaláltak a csapattársai Jakotsu visszatéríti a rosszra, és haláláig a rossz énjét láthatjuk.

Reinkotsu
Reinkotsu

Életkora: kb 25 éves lehet
Faj: Élőhalott
Megjelenése: 104. részben
Neve jelentése: Fémfeldolgozó Csont
Jele: Csalás, félrevezetés

Specialitása a robbanóanyagok. Fegyvereihez tartozik még a tűz is. Mikor Bankotsu nincs a közelben ő, veszi át a vezérszerepet a bandában. Reinkotsu nagyon féltékeny, és dühös Bankotsura amiért ő a vezér. Miután Naraku feléleszti őket arra törekszik, hogy ő birtokolhassa társai ékkőszilánkjait is. Miután Bankotsu rájön a tervére, elveszi ékkőszilánkját, és meghal Reinkotsu.


http://images.absoluteanime.com/inuyasha/thumbs/_kyoukotsu.jpg

Kyokotsu

Életkora: nemtudni
Faj: Élőhalott
Megjelenése: 102. részben
Neve jelentése: Gonosz/Sötét Csont
Jele: Erő

Egy olyan hatalmasra nőtt ember, akiről elég nehéz elhinni, hogy valóban ember. Ereje inkább nagyságában jelenik meg. Erejét szellemek, felfalásával tudja növelni. Végül Kouga végez vele egy csatában. Kyokotsu az első shichinintai aki, a feltámasztás után meghal.